Moderaterna saknar idéer

En gång i tiden, på 90-talet, var jag medlem i Moderaterna i Täby, efter en kort sejour i Fokpartiet. Kom fram till att inte heller Moderaterna gillar en modern medborgare, som inte är beredd att sätta partibyråkratin och organisationens egennytta före idéerna.

Förr när moderaterna var ett högerparti, så stod man åtminstone för vissa värden, som kulturell bildning, en fungerande skola, rättsstat, ett försvar värt namnet och en viss moral.

Nu är moderaterna som sossarna under Göran Persson, man vill ha makten, men har inga idéer om vad man ska göra med den.

Ta kriminaliteten till exempel. Sverige har för länge sedan kapitulerat för brottsligheten. Polisen är ett skämt, man testar bilisters nykterhet på sådana tider da det är minst chans att fånga rattfyllerister. Då kan man göra många ”blås-tester” och får bra statistik. Ungefär som banktjänstemannen, som får ”pinnar” när han säljer lån, oavsett hur dålig kreditvärdighet kunden har!

Det är som i gamla Sovjetunionen, där fabriken hade ett plan-mål att tillverka glödlampor för ett visst antal watt. I stället för att tillverka många lampor som det var tänkt, vilket hade varit jobbigt, så gjorde man 1.000 wattslampor, det var ju mycket enklare, att man sen inte hade någon användning för dem var en annan sak. Det är som svenska Polisen, vad har vi den till?

I Täby där jag bor, var jag och handlade här om dagen, i en närbutik i Roslags Näsby Centrum. Jag frågade killen i kassan om de hade varit utsatta för rån någon gång. Tre gånger i år, svarade han. Spelbutiken som ligger i samma centrum har varit rånad minst en eller två gånger.

Av 7-eleven butikerna i stan, finns det en butik, den på Kungsgatan som inte varit utsatt för rån. Den ligger för nära snabbt utryckande polisbilar.

I Täby har vi en modebutik, observera, de säljer inte juveler, utan herrkläder. Butiken har stora tankshinder utanför skyltförnstren, så att man inte kan köra in i butiken med ett fordon och göra en ”smash and grab”. Samma sak gäller OK-macken i Näsbydal. Båda dessa näringsidkare ligger i trafikerade, relativ tätt bebyggda områden.

Många företagare utsätts för beskyddarverksamhet och utpressning. Borde inte en moderat justitieminister åtminstone initiera en diskussion om vad man ska göra åt brottsligheten? Icke då, det skulle ju kunna leda till nya utgifter och det är ju inte bra, det kan man tappa röster på.

Moderaterna gör inte vad som är rätt, utan vad man tror är lämpligt, läs lönar sig. Vad som är rätt har man inte längre några idéer om. MUF-ordförande Wykman tycker att man ska få stjäla andras upphovskyddade verk på internet och tycker att Putins Ryssland är en ganska demokratisk regim som vi inte behöver vara rädda för.

Arma land!!

To be continued!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Kommentera