Nya skrämmande nyheter om övervakning från Integritetsombudsmannen! EU inför spionerande flyplansstolar!

Senast nyhetsmailet från Pär Ström rapporterar att spionerande flygplansstolar kan bli lag. De ska registrera passagerares ansiktsuttryck och samtal under flygning, och slå larm när förberedelser för kapning upptäcks. Flygbolagen är negativa och EU-apparaten diskuterar nu att ta fram lagstiftning som tvingar flygbolagen att övervaka oss.

I Storbrittanien används anti-terroristlagar för att övervaka sophantering och sätta upp hemliga kameror för att filma de som sätter ut sina sopor för tidigt!
Anti-terroristlagar används numer för bagatellartade brott, som när någon bli störd av sina grannar. Till detta har man använt telebolagens loggfiler (vem som ringt vem)!

En skrämmande utveckling, integriteten offras utan diskussion. I Sverige har vi direktivet från EU som tvingar Riksdagen att spara loggningen av alla telefonsamtal under minst ett halvår.

Regeringen och framför allt Moderaterna tänker gå längre än vad EU kräver bl a genom att även lagra samtal där man ej fått svar och positionering av var ett mobilsamtal avslutas, inte bara var det påbörjas.

Moderaterna och de andra allianspartierna tycks över huvud taget inte diskutera integritetsfrågorna. Det är verkligen skrämmande. I stället för införa ett fungerande rättsväsende och Polisapparat, så ska icke brottsmisstänkta medborgare övervakas. Utvecklingen går i en skrämmande takt, gör Din röst hörd.

Moderaterna som en gång stred för integriteten, de har tydligen ingen ideologi kvar över huvud taget. Nu gäller det bara att sitta vid makten. Som en gång Göran Persson ville ha makt, men inte hade någon idé om vad en skulle användas till!

Prenumerara på INTEGRITETSOMBUDSMANNEN Pär Ströms nyhetsbrev på:  stoppa-storebror.se

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Kommentera