Adolf Hitler bör återupprättas, säger Angela Merkel.

I en intervju i Der Spiegel, säger Angela Merkel att Adolf Hitler bör omvärderas. I historiens ljus, kan Hitlers betydelse inte underskattas, för bildandet av den tyska nationen och för skapandet den tyska nationella identiteten. Hitler kommer alltid vara en viktig och omistlig del av den tyska nationalstatens historia.

Nej, Du tänkte rätt! Angela Merkel har INTE sagt detta! Hur skulle Du ha reagerat, om hon sagt det? Hur skulle Europas politiker reagerat, med en gäspning? Knappast! Det hade blivit ett herrans liv.

Men när Vladimir Putin, Rysslands verklige härskare säger något liknande om Josef Stalin, en än värre massmördare än Adolf Hitler, då passerar det utan att någon kommenterar. En utrikeskorrespespondent på Svt, eller SR, säger att det ska inte tas så allvarligt, Putin säger detta mest för att minska motsättningnarna i landet!!? Vad skulle han ha sagt om Merkel hade uttalat sig enligt mitt påhittade citat på det sättet om Adolf Hitler? Skulle han sagt, att Merkel vill inte återupprätta Hitler, utan bara ena Tyskland?

Varför tiger politikerna i EU? Jo, det handlar om att bli återvald till sitt välavlönade uppdrag. För detta krävs att ekonomin i det egna landet inte mår alltför dåligt, därför vill man inte gärna äventyra importen av den ryska naturgasen. Vad bryr sig en politiker i EU om att journalister mördas på löpande band i Ryssland, att man nu förbjuder utländska lärare på de ryska universiteten, korruptionen som gör att ett fullt lagligt drivet utländskt, för den delen även inhemskt, företag, plötsligt utsätts för en ”skattekontroll” av poliser med dragna automatvapen, för att makten bestämt sig för att här vill man plocka ut lite mutor, eller av någon anledning stoppa näringsidkaren. Domstolarna styrs av politikerna. Utveckling går hela tiden åt fel håll.

Vad är ett människoliv värt, vad är försvaret av mänskliga rättigheter värt, för en europeisk politiker? Inte mycket uppenbarligen…

EU:s politiker tiger, man visar en lika undfallande flathet, som en gång  mot just Adolf Hitler. Minns den brittiske premiärministern Neville Chamberlains ord ”Peace for our time”. Man gav bort Sudetlandet som tillhörde Tjeckoslovakien för att stilla Hitlers hunger efter ”Lebensraum”. Mindre än ett år efteråt, invaderade Hitler Polen.

Hur många miljoner människor dog i onödan, för att man inte med en gång gjorde, det som behövde göras? Våra fri- och rättigheter måste alltid försvaras, vi kommer alltid få betala ett pris för detta.

Birgitta Dahl, vid det tillfället talman för Sveriges Riksdag, sade om Pol Pots mord av en till två miljoner kambodjaner, att det var ”västpropaganda”. I Kambodja kunde man bli mördad, för att man bar glasögon. För då var man ju intellektuell, en borgare…

Är Du beredd att kämpa för demokratin, religions- och yttrandefriheten? Är Du varse att vi alltid måste vara vaksamma för att försvara friheten, varenda en av oss. Eller bryr Du Dig inte? Tänker Du mest på att få sätta Dig i tv-soffan, vem bryr sig om morgondagen…?

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Kommentera