Saabs mutaffärer i Tjeckien – Sverige, världsmästare i hyckleri!

Vi svenskar brukar slå oss för bröstet och säga att i Sverige har vi minsann ingen korruption, till skillnad från vissa bananrepubliker. Den svenska staten, läs regeringen, har sett till att åklagarväsendet har för lite resurser, för att utreda Saabs mutaffärer i Tjeckien. Därmed läggs förundersökningen ner och konstateras att brott ej kan styrkas. Vi får ju gubevars inte äventyra våra exportintäkter…

Är det inte underbart  komiskt, detta hyckleri. Där kan sossarna och moderaterna slå sina påsar ihop. Kan vi göra affärer, så är det inte så noga med moralen. Sen pekar man finger åt andra länder, det är det som är så osmakligt.

Apropå moral, så stiftade ju Sveriges Riksdag en lag om att man kan smälla upp mobilmaster var som helst, 20 m från Din villa eller sommarstuga om så behöv. Vad gör det om det skulle visa sig att vi får lite fler hjärntumörer, här måste vi tänka på en av Sveriges största exportindustrier. I min enfald, trodde jag att åtminstone KD, som ju borde stå för moral o etik skulle streta emot, men icke…

Här hittade jag en intressant artikel om källskyddet, som inte gäller privatanställda!

www.fgj.se/grav/Nyheter/Graumlvtidningen/GraumlvtidningenUndergranskat/tabid/88/Default.aspx

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Kommentera