Sverige ingen demokrati? Danmark skickar valobservatörer!

Sverigedemokraterna blev tvungna att spela in sin valfilm i Danmark. Därför vill Danmark skicka valobservatörer för att säkerställa att valet går demokratiskt till. Man har senare förklarat att det inte var helt allvarligt menat, utan en pik mot förment antidemokratiska tendenser.

”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.”. Detta citat tillskrivs Voltaire men enligt Wikipedia är rätt upphovsman Evelyn Beatrice Hall, 128 år efter Voltaires död i hennes bok Voltaires vänner från 1906.

Det var omöjligt för Sverigedemokraterna att få sin valfilm inspelad i Sverige, man fick producera den i Danmark. En journalist/tekniker som hade gjort ett jobb för denna film, fick sitt kontrakt med Radio Uppland uppsagt!

Har vi inte yttrandefrihet i Sverige? Journalisten Ulf Nilson skriver i inledningen av sin bok Sverige: Sluten anstalt följande: ”en bok som förklarar – för den som vågar läsa – varför Sverige ligger illa till inför 2.000-talet”.

Har vi censur i Sverige? ”Nej det har vi inte formellt sett. Däremot har vi en stark benägenhet att tiga ihjäl all kritik som inte är välkammad, system-anpassad och därför egentligen inte kritisk alls. Den här boken är         ett exempel på detta. Manuskriptet har erbjudits alla ledande förlag -  och flera inte så ledande. Alla har sagt nej. Tyvärr vet jag mycket väl varför. Förläggarna är fega, från Bonniers via Norstedts, Timbro, Ekerlid, DN:s Förlag och många andra. Man skyller på ”marknaden” men menar i allmänhet något helt annat. Som:

- Vi vill inte stöta  oss med familjen Wallenberg (genom att publicera sanningen om affärerna under kriget).
Så sa en förläggare rent ut, sak samma vem. Flera andra sa:
- Faen, det här går för hårt åt sossarna (genom att berätta hur man med bidragens hjälp skapade västvärldens mest heltäckande maktmaskin.”

Ovanstående gör mig så förbannad, så jag funderar allvarligt på att rösta på SD, inte för att jag har något till övers för detta populistiska parti, men som protest mot det åsiktsförtryck vi har i Sverige. Nu stör man deras valmöten, medan Vänsterpartiet, som haft massmördaren Lenins bild i sina partistugor, anses vara ett rumsrent parti.
Är det ok med mord och terrorregim, bara den är röd?

I Sverige är vi otroligt rädda för att bli anklagade för rasism. Jag arbetade i några år på ett sjukhus inom Sthlms Läns Landsting. Inom den intagningsavdelning jag arbetade på tjänstgjorde en färgad sjuksköterska. Hennes språkkunskaper i svenska var så urusla att när en läkare på akutintaget skulle rapportera upp en patient, trodde hon att det var en anhörig som undrade hur en patient mådde. En gång när hon skulle koppla syrgas till en patient, så kopplade hon en luftsug i stället!!

Vad gjorde klinikledningen? Jo, man föreslog att sköterskan kunde jobba på långvården i stället. Där gjorde det ju inte så mycket, om hon tog livet av en patient, verkar det som man tänkte. Till slut hade i alla fall avdelningsläkaren lite ryggrad och skrev till Socialstyrelsen som lär ha dragit in legitimationen. Hur kunde hon få en svensk legitimation, när hon inte kunde göra sig förstådd på svenska? Det är inte det enda fall jag sett. har stött på en undersköterska vars bristande kunskaper i den mest vardagliga svenska gjorde mig starkt tveksam till om hon är lämplig att ge insulin och dela ut mediciner till patienter.

I Sverige där patienter dör i köer för hjärtoperationer så använder vi skattepengar för att utföra religiöst motiverade omskärelser. Skadestånd betalas ut för ”diskriminering” när en arbetssökande nekas anställning för att han vägrar iaktta normala umgängesregler i affärslivet, hänvisande till sin religion.

Det är detta unkna samhällsklimat, undfallenhet mot religioner och åsiktsförtryck, som skapar en grogrund för partier som Sverigedemokraterna. De finns för att de ”behövs”.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera