Maciej Zaremba i DN: Pestflaggan är fel metod mot SD

Läs Maciej Zarembas artikel i dag i Dagens Nyheter, kulturdelen, med rubrik:

Pestflaggan är fel metod mot SD

Zaremba skriver bland annat om att Svenska Kyrkan spenderat 755.508 kronor, inklusive moms, i en kampanj mot rasismen. I juni uppvaktades Stockholmsbiskopen av Läkare i världen och Asylkommittén med en förfrågan om  stiftet kunde bidraga med lite pengar till mat och mediciner för barn vars familjer inte fått stanna i Sverige men heller inte kan återvända till Irak och Afghanistan? Samt några kronor till SL-biljetter, så att de kan ta sig till läkare eller advokat? Beklagar, svarade biskopen, för sådana ändamål har stiftet ingen budget!

”Vore jag Jimmie Åkesson skulle jag tycka att det var fint prioriterat av biskopen. Inte skall kyrkoskatten gå till asylsökande. Då får de kanske råd med advokat och, Gud förbjude, får uppehållstillstånd. Av kyrkans ”Nej till rasism” tar där­emot SD ingen skada.” skriver Zaremba.

Läs hela artikeln här:

www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/pestflaggan-ar-fel-metod-mot-sd-1.1196961

Maciej Zaremba gör en analys med briljant intellektuell skärpa, på en nivå som ingen av de svenska partiledarna skulle förmå komma i närheten av. Hans exempel på när det kan vara motiverat med kollektiv utfrysning är utomordentligt väl valt.

Jan Roostal
entreprenör, meditationslärare och vardagsfilosof

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera