Jimmie Åkesson inte välkommen till Nobelfesten – men gärna en förnintelseförnekare

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare fick ingen inbjudan till Nobelfesten. Nobelstiftelsen är en privat stiftelse och väljer själv vem man vill bjuda in till Nobelfesten, inget att säga om det.

Däremot efterlyser jag lite ryggrad, konsekvens och självständigt tänkande.

Diktaturkramaren Lars Ohly är välkommen. Kommunismen som Ohly varmt omhuldar har förorsakat mord på fler miljoner människor än nazismen.

,

.

Birgitta Dahl – förintelseförnekare

Birgitta Dahl dåvarande talman för Sveriges Riksdag, sade om de närmare två miljoner kambodjaner som mördades av Pol Pot, att ”Det är västpropaganda”!!! Föreställ Er att man sagt samma sak om judeutrotningarna!

En företrädare för en mördarideologi och en förintelse-förnekare är således varmt välkomna på Nobelfesten, men inte Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna!

Här uppträder Nobelstiftelsen politiskt korrekt, det vill säga helt utan moral, man väljer den enkla populistiska vägen i stället för att tänka lite självständigt och visa lite ryggrad. Antingen ska man bjuda in alla, eller så får man väl visa ett minimum av konsekvens.
Men det är väl inte annat att vänta, med den historia som vi har i Sverige. Svenska företagare lämnade glatt ut uppgifter om anställda med judisk härkomst, till Nazisterna, man hjälpte till och med till mer än vad Hitlers regim krävde. Transiteringen av tyska trupper och export av järnmalm till tyskarna, under andra världskriget, samt en del av Wallenbergarnas affärer med tyskarna, behöver vi väl inte påminna om?
Sen, när vi insåg att tyskarna skulle förlora, då stödde vi glatt de allierade. Men att få hem sina unga söner i plastsäckar, för att försvara yttrandefrihet och demokrati, det får andra länder göra….

Får jag påminna om dåvarande statsminister Ingvar Carlssons famösa brev, till Sadam Hussein, för att denne skulle frige den svenska gisslan. Snabbt och smidigt övergav man solidariteten till andra länder, vars medborgare satt kvar fängslade, för att rädda sitt eget skinn.
Skrämmande nog, tyckte gemene man att det var mycket bra, att brevet skevs; ”Svenskarna blev ju fria”.

Återigen en ryggmärgsreflex, i stället för en självständig analys.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera