Wikileaks – bra eller dåligt?

På Facebook och andra ställen kan vi nu läsa oreserverade hyllningar till Wikileaks.

Det är ju så mycket enklare, om världen är svart och vit, då behöver jag ju inte tänka själv, eller hur? Självklart är det utmärkt att Wikileaks avslöjar mord på oskyldiga civila i Irak, Afghanistan och annorstädes. Sådant vill vi gärna se mer av.

Men är det positivt att man avslöjar vad USA och andra stormakter, en del demokratier, andra inte, gör för att hantera Nordkoreas och Irans kärnvapenhot? Är det positivt att man hjälper Nordkorea och Iran?

Är det positivt att Al Quaida får tillgång till dokument om motsidans strategi mot dem? Så att de nu effektivt kan mörda alla som man betraktar som samarbetsmän till västmakterna? Tycker vi i Sverige att det är bra om Talibanerna kan komma tillbaka till makten? En regim som står för ett kvinnoförtryck vars like vi inte skådat tidigare. Talibanregimen, när de satt vid makten, förbjöd musik och leksaker, godtyckligt mördades oskyldiga som inte ansågs vara anhängare till den rätta läran.

När får vi se Wikileaks avslöja hemliga dokument från Ryssland, Kina och Iran?

Svensken bräker med i den oreserverade hyllningskören till Wikileaks. En intellektuell analys, eller självständig tanke värd namnet, lyser som vanligt med sin frånvaro.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera