Wikileaks – moraliskt moras?

Läs denna intressanta ledare/krönika i SvD om Wikileaks av Roland Poirier Martinsson

www.svd.se/opinion/ledarsidan/moraliskt-moras-under-wikileaks_5804255.svd

Kort citat ur krönikan apropå att USA och diktaturstaterna är lika goda kålsupare: ”Avståndet går inte att mäta till Sovjetunionens summariska nackskott, våldtäkter och tortyr i mörka fängelsehålor, på grund av statsfientligt versmått i poesin och andra brott.”

Det är som jag skrivit i föregående inlägg utmärkt att Wikileaks avslöjar mord på oskyldiga civila i Irak, filmat från helikoptern där skytten sitter. Det är vedervärdiga handlingar, som inte går att försvara.

Men, ändå är dessa skändligheter en västanfläkt mot Rysslands krigsförbrytelser i Tjetjenien. Där ryska soldater våldtagit barn inför deras föräldrar, rånmördat och kidnappat civila i en ohygglig numerär. Men vi fick inte så mycket rapporter från det kriget. En av de få journalister som rapporterade därifrån, hon mördades av den ryska säkerhetstjänsten. En av många journalister som mördas varje år i Ryssland. Det talar vänstern aldrig om…

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera