Sofia Arkelsten om rösträtten – Ny moderat, historielös o obildad

”Sofia Arkelstens misstag är oemotståndligt för twittrarna på internet som tävlar i att skoja med henne under etiketten ”stuff Moderaterna did” saker Moderaterna gjorde – vann VM i fotboll, befriande Nelson Mandela, tog första steget på månen och så vidare.”   citat från Sveriges Radios hemsida

Läs mer på Sveriges Radios hemsida:
sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4765014

Sofia Arkelsten

Sofia Arkelsten

 


Sofia Arkelsten är en typisk representant för de nya Moderaterna, obildad, saknar de mest elementära kunskaper i historia,
dålig på uttrycka sig på en korrekt svenska, saknar stil och klass, helt enkelt. En annan representant, visserligen akademiker, men uppenbarligen också historielös är finansminister Anders Borg, som sett till att skrota de sista resterna av det svenska försvaret som inte sossarna redan demolerat.

Sofia Arkelsten tror att Moderaterna, eller de dåvarande föregångarna, var bland dem som kämpade för att införa allmän rösträtt i Sverige för 90 år sedan. Det var i själva verket socialdemokrater och liberaler som ska ha äran av införandet. Jag är själv usel på historia, men att inte känna till det här, hur dum får man bli?

Anders Borg, finansministern, är visserligen bildad, en helt annan klass än Sofia Arkelsten, men att uttrycka sig korrekt på svenska, det klarar han inte av. Jag retar mig varje gång jag hör honom säga att ”vi måste göra åtgärder.” Det heter vidta, inte göra åtgärder. Varför pratar man felaktig svenska, för att vara folklig?

Moderaterna har övergivit allt vad ideologi heter, Fredrik Reinfeldt säger att visioner är farligt. Ett starkt rättsväsende, var ett av de värden, som Moderaterna förr stod för, idag är rättskipningen ett skämt, för att inte tala om Polisen, som är mer angelägen om en bra intern statistik, än att beivra brott.

De principlösa Moderaterna strävar idag bara efter två saker, makt och pengar.

Jan skriver om Sofia Arkelsten

Jan Roostal

Jan Roostal
entreprenör Smart Hemsida

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar