Fakturaskojare belönas av samhället

Ett år och fyra månaders fängelse blev straffet för den företagare som tjänat 23 miljoner kronor på att lura företagare med bluff-fakturor.

Det intressanta här är att fundera över, vilken kalkyl brottslingen gör. Kan man tjäna 23 miljoner på att lura företag och bara behöver sitta av något år i fängelse, så ter sig verksamheten ganska lockande att ägna sig åt. Jämför med grovt narkotikabrott, som kanske skulle givit ett antal fler år i fängelse.

Signalen från lagstiftaren och rättsväsendet är, att det inte är ett så allvarlig brott. Hur tänker man? Börja fundera över den samhällsekonomiska kostnaden, för att företagare får ägna tid åt försvara sig mot brott, jämfört med att ägna sig åt produktiv verksamhet.

Jag blir rörd till tårar över den ständiga omtanken om brottslingen. Vad sägs om män som köper sex av barn och går fria genom att skylla på sitt alkoholberoende.

Sverige, landet Absurdistan…

Jan Roostal, entreprenör Smart Hemsida

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar