Etikprövningsnämnden slösar bort skattebetalarnas pengar!

Etikprövningsnämnden slösar bort skattemedel på intern representation.

Sveriges Radio rapporterar om att den statliga Centrala Etikprövningsnämnden spenderat 131.000:- av skattebetalarnas pengar, på en personalfest, för 18 anställda. Det motsvarar 7.300:- per person. Alkoholen samt en drinktävling kostade 1 200 kronor per person!

Lyssna på inslaget här:  sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5615205

Riksrevisionen kritiserar nämnden, för att den inte har någon policy för representation, samt för felaktig bokföring, en del av kostnaden borde ha bokförts som intern representation.

Makalös generositet med skattebetalarnas pengar
Det jag reagerar på här, är inte framför allt de formella invändningarna, utan hanteringen av skattebetalarnas pengar. Vilken socialdemokratisk politiker var det som sade, att varje förslösad krona av offentliga medel, är en stöld från skattebetalarna?

Moralen rutten i Sverige – händerna i syltburken…
Nyligen läste jag ett intressant ledarstick i Svenska Dagbladet, om någon korruptionsskandal, där man tillsatt en utredning för vad som borde göras. En av utredarna, någon professor, föreslog att en nämnd skulle inrättas, där han själv skulle sitta, för ett årligt arvode av lite drygt en miljon kronor. Han var uppenbarligen anfrätt, av den anda, som han skulle se till att motverka!

Sverige moralens väktare
Det känns lite magstarkt, när vi svenskar hånfullt pekar finger åt korruptionen i södra Europa, moralen börjar bli alltmer rutten i Sverige, vi bör kanske sopa rent framför egen dörr! Behöver jag nämna alla skandaler, där Moderata kommunpolitiker sålt ut skattebetalarnas egendom, till sina polare, för vrakpris, till exempel Tibble Gymasium i Täby, som såldes 15 miljoner kronor under marknadsvärdet.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar